15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.dianijkhout.com 300 0

Wie ben ik

Met vier jaar oud ben ik begonnen met dansen. Loved it. Nooit meer opgehouden. Tegelijkertijd met mijn VWO opleiding zat ik op de Vooropleiding Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Mijn vrije tijd vulde ik op met het volgen van danslessen bij Barrie Steven’s Dance Unlimited. Na mijn school ben ik begonnen aan de opleiding Jazz-showmusicaldans, eveneens aan de AHK. Deze heb ik voor het eind van het eerste jaar verlaten om te gaan werken in de musical GAUDI (D). Sindsdien ben ik mijn eigen weg gegaan als performer, docent en maker.

Tijdens mijn studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten was één van mijn lievelingsvakken Anatomie en Blessurepreventie gegeven door Ted Willemsen. Zijn gepassioneerde en heldere manier van vertellen, tezamen met zijn schat aan kennis, heeft bij mij dezelfde passie aangewakkerd. Sindsdien ben ik altijd op zoek geweest naar meer kennis van de anatomie en de koppeling hierin naar dans.

In 2011 heb ik mijn opleiding tot sportmasseur gevolgd bij Leffelaar Amsterdam om mijn werk als dansdocent te ondersteunen en aan te vullen. Daarnaast heb ik mij bijgeschoold in stoelmassage, Kayotima Shiatsu en zwangerschapsmassage. 
Sinds 02-02-2020 ben ik in het bezit van een diploma tot sportzorgmasseur. Een sportzorgmasseur mag, naast een massage behandeling, handelen bij en na het ontstaan van blessures, en kan indien nodig aanvullend tapen en/of bandageren. En zo kan ik binnen de dans- en sportzorgketen een rechtstreekse schakel vormen in het behandelen en/of doorverwijzen van de geblesseerde danser en sporter.